Angolna nyárson sütve

1kg angolna, 8 közepes gomba, 12-16 vastag uborkakarika, 4 közepes, kemény paradicsom, 16dkg szalonna, 2ek olaj, 1 citrom leve, késhegynyi fokhagymás só, só.

Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7cm hosszú darabokra vágjuk, megsózzuk. a szalonnából 12 szeletet vágunk. A gombát megtisztítjuk és tönkjével együtt citromos fővő vízbe tesszük kb. 8 percre. Kivesszük, hűlni hagyjuk. Az alapanyagokat felváltva nyársra húzzuk, körben megsózzuk, citromlével elkevert olajjal megkenjük és meghintjük fokhagymás sóval. Parázs felett megsütjük.


Angolnával takart rizs - Unagi domburi

30dkg főtt rizs 1kg nyúzott angolna 4 evőkanál mirin (japán édes rizsbor, fűszerként használják) 3 evőkanál szójaszósz só olaj.

Az angolnát lefejezzük, és kifilézzük. A csontokat összevágjuk, és a fejjel együtt egy lábosba tesszük. Felöntjük 4 dl vízzel, és 15 percig főzzük. Az angolnafiléből 8-10 centi hosszú darabokat vágunk, és a csíkokat egyesével pálcikákra tűzzük. A halat ezután sózzuk, és beleforgatjuk a mirinből és szójaszószból kevert pácba. Az angolnákat forró olajban kisütjük. Tálaláskor a sült halat főtt rizsre fektetjük, és meglocsoljuk a hallével.


Lángoló angolnanyárs

1kg angolna (konyhakész), "halak" grill fűszerkeverék, só, 6cl rum.

A halakat mintegy 5 cm-es darabokra vágom, sózom és megszórom grillfűszerrel. Parázs felett mindkét oldalról meggrillezem. Azonnal ráteszem az előmelegített tányérokra, megöntözöm rummal és meggyújtom. Különféle salátákkal tálalom.